Cum deschid un salon de infrumusetare?

Cum deschid un salon de infrumusetare?

Sfaturi utile dacă vă propuneți să inființați un salon de înfrumusețare

Un salon de înfrumusețare este aproape visul oricarei femei, dar daca si cum se indeplineste tine de dorinta, planificare si disponibilitate financiara. In mod normal, orice afacere incepe cu planificare, aceasta din urma are un inceput in documentare.

Intrucat specialitatea noastra este autorizarea afacerilor, iar cu sprijinul nostru au pornit in lumea antreprenoriatului multi proprietari de saloane si centre de wellness, am considera ca v-ar fi util sa va impartasim cateva sfaturi.

Consultanța și asistența în demersurile de autorizare spa, ori a saloanelor de infrumusetare, reprezintă activități, pe care le desfășurăm frecvent, deoarece este un domeniu dinamic, în care apar frecvent noi întreprinzători, iar alte saloane se închid, sau trec într-o activitate de nișă. 

Bugetul disponibil și planul de afaceri.

Când îți propui să deschizi un salon de înfrumusețare este important sa stiti care este viziunea voastra, clientii carora va adresati, care sunt pasii si, mai ales, care va sunt resursele financiare si umane de la care porniti. Bugetul este esential in planificarea oricarui alt criteriu de mai sus, intrucat de acesta depind locatia si dimensiunile salonului, ce tip de echipamente sau mobilier veti folosi, categoria de produse cosmetice pe care le veti utiliza, inclusiv specializarea personalului depinde de bugetul pe care il aveti.

Cand faceti calculele initiale, trebuie sa luati in calcul tipul necesar pentru a obține Certificatul de Conformitate cu normele de igienă și sănătate publică, numit(ă) popular Autorizatie DSP salon, dar și o perioada de timp pana veti atinge punctul în care încasările sunt egale sau depasesc venitul. Odata ce v-ati stabilit bugetul, puteti sa determinati segmentul de clienti carora va adresati, iar apoi puteti stabili un pret pentru fiecare serviciu.


Serviciile  JF   se adresează celor care își prețuiesc timpul,
Informațiile și consultanța te vor ajuta să iei deciziile corecte!


 

Categoria de clienti carora va adresati

Este bine sa estimati de la bun inceput ce categorii de venituri au clientii dumnevoastra, ce obiceiuri de consum au, daca sunt dispusi sa cheltuiasca pe servicii de infrumusetare, iar in caz afirmativ, care ar fi nivelul sumelor, pe care le-ar aloca drept cheltuiala intr-un salon de cosmetica. Exista o categorie de clienti exclusivisti; clienti cu venit mediu si clienti cu venit mic. In cazul in care ati definit clar bugetul si clientii, puteti trece la un nou nivel, gasirea spatiului potrivit si infiintarea firmei sau a unui punct de lucru!

 

Spatiul, amenajare si produsele unui salon de infrumusetare

In primul rand, un spatiu trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legale, pentru a putea fi autorizat, cu cat mai putine compromisuri, acesta este si motivul pentru care va sfatuim sa apelati la un consultant inainte de a va decide sa investiti in amenajarea unui spatiu.

In al doilea rand, pornind de la clasificarea clientilor si bugetul de care dispuneti veti putea alege in mod realist varianta de spatiu potrivita.

Cu cat mai mare bugetul, cu atat mai mult puteti tinti catre clienti exclusivisti si spatii mai costisitoare. Indiferent de categoria clientilor, cateva aspecte raman valabile:

  • Relationare tip client - vad comercial (zonă)

  • Vizibilitate - Iesire stradala

  • Semnalizarea spatiului cu panouri publicitare

  • Amenajarea cu bun gust, indiferent de zona

  • Curatenia obligatorie

  • Folosirea produselor cosmetice profesionale

  • Folosirea de personal calificat

 

Cateva trasaturi al relatiei dintre buget - tipul de salon de înfrumusețare - cerințe:

Cerinte obligatorii - Conchidem toate cerintele obligatorii cu un singur cuvant: respect, adică:

  • Respect pentru client și

  • Respect pentru normele legale 

  • Respect pentru meseria voastra

In primul rand, trebuie sa va desfasurati activitatea legal si nu exista rabat de la acest criteriu!

Pentru a functiona legal este absolut necesar sa respectati toate normele privind sănătatea și igiena, nu numai pentru autorizare, dar si ulterior, cat va derulati a activitatea.

Aveti ocazia sa deveniti mai buni din punct de vedere profesional. Si, de ce nu, ajungem din nou la ce se intampla cu un client nemultumit! Daca nu ati vazut filmul cu Mr. Bean drept frizer, vi-l recomand, ilustreaza senzational ce va spunem. 


Serviciile  JF   se adresează celor care își prețuiesc timpul,
Informațiile și consultanța te vor ajuta să iei deciziile corecte!


In cazul in care doriti sa infiintati un salon de infrumusetare sau centru de welness, JuristFirme.ro e alaturi de-a lungul autorizarii si consultantii nostri isi indeplinesc misiunea cu profesionalism.

Va invitam sa ne contactati pentru a beneficia de sfaturile unui consultant specializat!