Infiintarea unui salon

Publicat la 2015-02-12 18:36:02, in categoria Avize si Autorizatii de Functionare

Sfaturi utile cand infiintati un salon de infrumusetare

Un salon de infrumusetare este aproape visul oricarei femei, dar daca si cum se indeplineste tine de dorinta, planificare si Infiintare salon de infrumusetaredisponibilitate financiara. In mod normal, orice afacere incepe cu planificare, aceasta din urma are un inceput in documentare. Intrucat specialitatea noastra este autorizarea afacerilor potrivit normelor legale, inclusiv a centrelor de infrumusetare, iar cu sprijinul nostru la infiintare au pornit in lumea antreprenoriatului multi proprietari de saloane si centre de wellness, am considera ca v-ar fi util sa va impartasim cateva sfaturi.

Bugetul disponibil

Primul pas: planul de afaceri.

Este important sa stiti care este viziunea voastra, clientii carora va adresati, care sunt pasii si, mai ales, care va sunt resursele financiare si umane de la care porniti. Bugetul este esential in planificarea oricarui alt criteriu de mai sus, intrucat de acesta depind locatia si dimensiunile salonului, ce tip de echipamente sau mobilier veti folosi, categoria de produse cosmetice pe care le veti utiliza, inclusiv specializarea personalului depinde de bugetul pe care il aveti. Cand faceti calculele initiale, trebuie sa luati in calcul o perioada de timp pana veti atinge multumitorul punct in care incasarile sunt egale sau depasesc venitul. Odata ce v-ati stabilit bugetul, puteti sa determinati segmentul de clienti carora va adresati, iar apoi puteti stabili un pret pentru fiecare serviciu.

Categoria de clienti carora va adresati

Este bine sa estimati de la bun inceput ce categorii de venituri au clientii dumnevoastra, ce obiceiuri de consum au, daca sunt dispusi sa cheltuiasca pe servicii de infrumusetare, iar in caz afirmativ, care ar fi nivelul sumelor, pe care le-ar aloca drept cheltuiala intr-un salon de cosmetica. Exista o categorie de clienti exclusivisti; clienti cu venit mediu si clienti cu venit mic. In cazul in care ati definit clar bugetul si clientii, puteti trece la un nou nivel, gasirea spatiului potrivit si infiintarea firmei sau a unui punct de lucru!

Spatiul, amenajare si produsele unui salon de infrumusetare

In primul rand, un spatiu trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legale, pentru a putea fi autorizat, cu cat mai putine compromisuri, acesta este si motivul pentru care va sfatuim sa apelati la un consultant inainte de a va decide sa investiti in amenajarea unui spatiu.

In al doilea rand, pornind de la clasificarea clientilor si bugetul de care dispuneti veti putea alege in mod realist varianta de spatiu potrivita. Cu cat mai mare bugetul, cu atat mai mult puteti tinti catre clienti exclusivisti si spatii mai costisitoare. Indiferent de categoria clientilor, cateva aspecte raman valabile:

 • Relationare tip client- zona.
 • Zona cu vad
 • Iesire stradala pe cat posibil
 • Semnalizarea spatiului cu panouri publicitare
 • Amenajarea cu bun gust, indiferent de zona
 • Curatenia este obligatorie
 • Produse cosmetice profesionale
 • Personal calificat

Cateva trasaturi al relatiei buget - tip salon - cerinte:

 

sfaturi la infiintarea unui salon de infrumusetare

Cerinte obligatorii

 Conchidem toate cerintele obligatorii cu un singur cuvant: respect!

 • Respect pentru normele legale

In primul rand, trebuie sa va desfasurati activitatea legal si nu exista rabat de la acest criteriu!

Pentru a functiona legal este absolut necesar sa respectati toate normele de igiena si sanitar-veterinare, nu numai pentru autorizare, dar si ulterior, cat va derulati a activitatea.

 • Respect pentru clientii vostri

 In primul rand va respectati pe voi. In al doilea rand, un client multumit aduce doi clienti, un client nemultumit alunga alti zece.

 • Respect pentru meseria voastra

Aveti ocazia sa deveniti mai buni din punct de vedere profesional. Si, de ce nu, ajungem din nou la ce se intampla cu un client nemultumit! Daca nu ati vazut filmul cu Mr. Bean drept frizer, vi-l recomand, ilustreaza senzational ce va spunem.

In cazul in care doriti sa infiintati un salon de infrumusetare sau centru de welness, JuristFirme.ro e alaturi de-a lungul autorizarii si  consultantii nostri isi indeplinesc misiunea cu profesionalism.

Va invitam sa ne contactati pentru a beneficia de sfaturile unui consultant specializat!

Comentarii

  Fii primul care scrie un comentariu despre articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile sunt obligatorii.
captcha code

ATENTIE! Codul de siguranta tine cont de capitalizarea literelor (face diferenta intre majuscule si minuscule) !

Cautare

Articole recomandate

Vizita echipei Observator

La stirile Observator.tv - informam antreprenorii

De-a lungul timpului am depus eforturi ca utilizatorii web, potentialii nostri clienti pe servicii de infiintare firma si/ sau autorizare activitate, sa fie informati cat mai corect. Asa am ajuns la ...

Afla mai multe


O afacere autorizata legal este primul pas spre succes. Baby Spa este un exemplu de referinta. Vizitati pagina!

Baby Spa

Universul bucuriei acvatice pentru bebelusi Pe strada Pelinului, in cartierul Vitan, intr-o zona linistita, se afla Baby Spa. E un Univers al fericirii acvatice pentru cei mici, o lume a apelor sigur...

Afla mai multe


Le Chateau- luxos, exclusivist. Ne bucura ca ne-au fost clienti!

Le Chateau - Castelul din inima Bucurestiului

Centrul de evenimente "Le Chateau" Situat pe o strada putin aglomerata, la trei minute de centrul capitalei, Le Chateau  este refugiul exclusivist pentru evenimente cu stil.  Dincolo de po...

Afla mai multe


Ne gasesti si pe facebook

Newsletter

Inscrie-te pentru a primi zilnic cele mai noi articole din domeniu pe adresa ta de email.