Dosarul DSVSA - Schița spațiului 

Dosarul DSVSA - Schița spațiului 

Planul de amenajare și utilare/ Planul circuitelor funcționale

Documentul de Înregistrare Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor este necesar pentru funcționarea legală a activităților de alimentație publică, cum ar fi: restaurantcatering, bar, cafenea, pizzerie, bistro, sau fast-food, dar și magazin alimentar. 

Lista actelor necesare în dosarul de înregistrare sanitară veterinară este scurtă

  • Cerere (link cerere DSVSA București)

  • schița obiectivului/ planul de amenajare și utilare/ planul circuitelor funcționale

  • copia certificatului constatator eliberat de oficiul registrului comerţului, 

  • copia certificatului de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului, 

  • copia actului de identitate al administratorului firmei, 

  • împuternire/ delegație, dacă este cazul. 

 

Schița spațiului, sau planul de amenajare și utilare

  • nu pare foarte important(ă),

  • este destul de ușor de realizat pentru spațiile și activitățile de dimensiuni mici

Însă pentru un restaurant, ori o unitate de catering, sau orice tip de activitate de alimentație publică ceva mai complexă decât o simplă cafenea, sau mic fast-food, planul de amenajare și utilare trebuie să prevadă un număr de detalii și să respecte o serie de principii

 

Alege Serviciile  JF  dacă ai nevoie de consultanță și întocmire documentații,
sau doar pentru că timpul tău e prețios!

La termene de +7/ +10/ +15 zile
pentru prima propunere de plan,
oferim 
reduceri semnificative

 

Prețul scade, dar serviciile rămân foarte bune, dacă ne contactezi din timp!


 

Dacă vrei să te ocupi singur(ă) de aceste detalii, 

În câteva cuvinte și fără a folosi termeni pretențioși, pe schița spațiului trebuie evidențiate căile de aprovizionare, livrare, accesul angajaților și eliminearea deșeurilor, dar și succesiunea de activități (depozitare, proceduri prealabile, preparare, montare, sau ambalare și livrare). 

De asemenea, organizarea internă din planul de amenajare și utilare trebuie făcută în așa fel, încât să nu fie necesare întoarceri pe flux, sau intersectarea acestora, ori trecerea printr-o zonă insalubră pentru a ajunge dintr-o zonă salubră în alta.  

 

Găsești multe informații și precizări utile în aceste articole:  

 

De asemenea, dacă vrei să știi mai multe și să te pregătești singur, îți recomand să studiezi: 

Ordinul nr. 111 din 16 decembrie 2008 al ANSVSA reglementează procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală