Seo text here

Tel suport: +40 730 50 40 10

Cum trebuie sa arate bucataria unui restaurant

,,Hazard Analysis. Critical Control Points’’, in traducere: ,,Analiza Pericolelor. Puncte Critice de Control’’, denumire cunoscuta mai mult sub acronimul HACCP, este o metoda sistematica de identificare, evaluare si control a riscurilor asociate produselor alimentare. Bucatarie restaurant - plan conceptual

Majoritatea celor care lucreaza in domeniul alimentatiei publice sunt, deja, familiarizati (..sau ar trebui sa fie..) cu ceea ce reprezinta HACCP -ul si rigorile sale si ii inteleg utilitatea.

Desi exista, inca, foarte multe localuri, care nu au implementat, deocamdata, acest ghid de bune practici in alimentatia publica, este bine de stiut faptul ca inspectorii Directiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor verifica, in controalele, pe care le efectueaza, existenta ghidului de bune practici de igiena (HACCP), intocmit voluntar conform Reg CE 852/2004, REG 178/2002 si existenta procedurilor de retragere a produselor neconforme sau alte proceduri.

Bucataria unui restaurant reprezinta elementul central asupra caruia se concentreaza HACCP -ul, astfel incat spatiul destinat activitatilor de preparare a produselor alimentare trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de amenajare si utilare si sa permita conceperea unor fluxuri coerente de personal, materie prima, produse finite, etc.

Nu are nimeni pretentia ca patronii de restaurante, sau cei care lucreaza intr-un restaurant, sa se transforme, peste noapte, in specialisti in implementarea HACCP, insa, in cazul in care nu sunteti siguri de ceea ce faceti, va recomandam sa apelati la un specialist.

Bineinteles, recomandarea noastra nu este complet dezinteresata, deoarece societatea noastra ofera astfel de servicii, care sunt, de obicei, incluse intr-un pachet ce acopera intreaga nevoie de consultanta a unui restaurant, de la simpla infiintare a firmei si a punctului de lucru, pana la momentul la care localul detine toate autorizatiile necesare functionarii legale si isi poate incepe activitatea.

In imaginea alaturata, va prezentam conceptual o bucatarie de restaurant.

Pentru eventuala consultanta, va asteptam sa ne contactati.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Cum trebuie sa arate bucataria unui restaurant”

  1. oana panaete says:

    stiu ca nu prea are legatura cu subiectul, dar stiti cumva daca bucataria unui restaurant ar trebui vopsita intr-o anumita culoare?

  2. sighet says:

    Buna treaba – Restaurant – amenajare bucatarie conform normelor legale | JuristFirme.ro,

Leave a Reply