Robert Tattoo Art - complet autorizat

Publicat la 2018-01-15 11:59:02, in categoria Portofoliu - Afaceri autorizate

Robert Tattoo Art - salon de tatuaj in centru, deplin autorizat

 

Robert Tattoo Art este cel mai proaspăt salon de tatuaj din București, un loc în care arta se desfășoară într-un spațiu armonios. Spunem artă pentru că așa cum ne-a arătat Robert, tatuajul este o manifestare creativă, cu stiluri și abordări specifice. Mai mult de atât, tatuajul este, deopotrivă, o formă de exprimare și de înfrumusețare corporală.

 

Am pășit în salonul situat în Piața Kogălniceanu având curiozitatea unui novice în materie de tatuaj. Am descoperit un spațiu liniștitor, muzica în surdină, mirosul bețișoarelor aromate și statuete Zen.

De ce am ajuns la Robert Tattoo Art? Colegii JuristFirme.ro au depus efortul ca salonul să fie deplin autorizat înainte de Anul Nou, în ciuda complexității procedurii de autorizare.

Surpriza Juristfirme.ro pentru Robert Tattoo: toate autorizațiile legale obținute înainte Anul Nou

 

Demersurile legale pentru autorizarea Robert Tattoo Art au fost complexe si au inceput prin etape birocratice premergatoare si drumuri la Registrul Comertului. Inainte de intocmirea documentatiei de autorizare, colegii de la JuristFirme.ro s-au ocupat de revocarea administratorului firmei. Tot la ONRC au modificat Certificatul Constatator, inregistrand noi obiecte de activitate la sediul secundar din Bd. Elisabeta.

Dosarul pentru obtinerea autorizatiei de functionare de la primaria sectorului 5 (denumita in acest sector acord de functionare)  este complex, iar documentele necesare au fost obtinute etapizat, mai ales in ce priveste autorizare DSP, care are un specific aparte.  

 

La Directia de Sanatate Publica exista doua etape de avizare- autorizare. Intr-o prima etapa, cea “de asistenta”, JuristFirme.ro pornind de la documentatia pusa la dispozitie de Robert Costea, a propus modul de amenajare pentru salonul de tatuaj. DSP si-a dat acceptul pentru amenajarea salonului, Robert Tattoo Art a implementat modificarile exact cum a fost avizat de catre DSP.

 

In  etapa ulteriora, Directia de Sanatate Publica a venit in control, verificand in amanunt amenajarea spatiului si conformarea cu solutiile propuse in etapa de asistenta. Abia dupa ce a trecut cu bine de acest control, salonul a primit autorizatia sanitara de functionare.

 

In baza tuturor avizelor si documentatiilor premergatoare, Robert Tattoo Art a obtinut inainte de anul nou Acordul de functionare eliberat de primaria sectorului 5.

 

Concret, JuristFirme.ro a efectuat pentru Robert Tattoo Art  urmatoarele demersuri:

 • Un nou Certificat Constatator eliberat de ONRC, ca urmare a revocarii administratorului si a adaugarii unor noi coduri CAEN

 • Certificat DITL - document solicitat de Primaria Sectorului 5 pentru autorizatia de functionare

 • Notificarea de asistenta a Directiei de Sanatate Publica ( dupa cum am mentionat anterior)

 • Autorizatia sanitara de functionare (DSP)

 • Autorizatie DSVSA (intrucat salonul va servi bauturi non-alcolice la punctul de lucru)

 • Punct de vedere ISU

 • Punct de vedere al  primariei capitalei privind clasa seismica

 • Punct de vedere ITM privind autorizarea din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca

 • Acord de functionare eliberat de Primaria Sectorului 5.

 

Un tur al salonului Robert Tattoo. Un spațiu primitor, în care clientul este prieten

 

Am intrat în salon, prin intrarea din spate, pe lângă teatrul Nottara, unde am ajuns în spațiul de la parter. Ne-a întâmpinat prietenos Robert Costea, artist tatuator, devenit acum antreprenor.   Am trecut prin recepție în spațiul de așteptare. Camerele înalte și aspectul de clădire veche, amplasată într-o zonă istorică, îmi crează întotdeauna o emoție aparte.  Ușile de trecere cu tocuri  din lemn, dau un sentiment de căldură familiară.

 

În sala de așteptare o sobă de teracotă care domină cumva încăperea, îmi reconfirmă că acea senzație plăcută,  primitoare și familiară este dată de clădirea încărcată cu istorie și povești burgheze.

 

Saltele negre sunt confortabile, pentru o așteptare plăcută, în timp ce un bețișor aromat, așezat pe tăblia recepției își împrăștie aroma în tot spațiul. O vitrină frigorifică pentru băuturi răcoritoare sparge aerul artistic - boem.  Totul e conceput pentru relaxare.

 

În camera de alături sunt  cele două mese de tatuaj, echipamentele și vopseaua specială, din care urmează să iasă adevărate lucrări artistice.  Spațiul este aerisit, impecabil de curat.

 

Am continuat turul prin camera de piercing, în care o sobă la fel de impozantă ca cea din sala de așteptare dă personalitate spațiului. Am mers mai departe, în spațiul de la demisol unde se află vestiarul generos și o baie pe măsura spațiului.

 

Ne-am întors în sala de așteptare unde am aflat povesti despre tatuaje, antreprenoriat și povestea antreprenorială a lui Robert.

 

Tatuajul ca formă de artă și exprimare

 

Tatuajul este o formă de artă care se adresează persoanelor de orice vârstă. Nu este un semn de revoltă și nici de a ieși în evidență ( există multe tatuaje executate în zonele care nu sunt expuse vederii). Tatuajul este o manifestare artistică,  persoana având posibilitatea să se exprime prin mesajele desenate pe piele.

 

Am aflat în această discuție că există, ca în artă, mai multe stiluri practicate de artiștii din domeniu, Robert fiind preocupat în special pe tatuaj realistic, fără să excludă alte stiluri.

 

Am răsfoit catalogul de tatuaje, parte din portofoliul lui Robert. Era un catastif gros, cu foarte multe imagini amplasate pe aceeași filă, dovadă a experienței lui în domeniu. Văzând acel catalog, am conștientizat dimensiunea tatuajului și de ce este o artă.  Era pur și simplu o colecție de tatuaje  în diferite stiluri. Albumul cuprindea desene realiste, grafică minimalistă, până la povești suprarealiste de mari dimensiuni desenate pe piele.

Robert Costea,  artist tatuator cunoscut peste granițe

 

Ne-am așezat la vorbă și, bineînțeles, am ajuns la întrebarea de unde a început drumul antreprenorial și pasiunea pentru tatuaje. Spunem pasiune fiindcă ochii lui Robert sclipesc când povestește despre ceea ce face.

 

A început cariera în urmă cu opt ani în România, ca ucenic tatuator, așa cum se întâmplă cu orice artist.  După ce a prins încredere în stilul și mâna sa, pentru că a întâmpinat greutățile din lumea tatuajului, Robert a mizat pe Danemarca. Și a câștigat! Contractele s-au derulat în Germania, Elveția și în alte țări europene.

 

Putem spune că a câștigat experiență în țări în care arta tatuajului a ajuns cu mult timp în urmă la maturitate, iar exigențele publicului sunt la alt nivel de cunoaștere, dar și de deschidere.

 

Tocmai experiența printre străini și practica tatuajului în Danemarca, mai ales, l-au făcut pe Robert Costea să realizeze că România e minunată și că dorește să își deschidă propriul salon acasă, în țara natală.  Își dorește să aplice aceeași corectitudine nemțească, stilul propriu și apropierea de client drept argument pentru reușita sa.


 

Cum a ajuns la numele simplu al salonului Robert Costea - Tattoo Art Bucharest

 

Am întrebat în mod firesc dacă, fiind vorba despre o artă, numele artistului este un argument. Este, dar mai mult decât atât, inițial avusese o altă idee de denumire de firmă și anume Aufmerksamkeit, es tut weh  care se traduce din germană drept  Atenție, doare! Au fost sceptici care au spus că această denumire ar descuraja clientul și s-a limitat la numele său.

 

Primul nume a fost venit din sinceritatea pe care dorește să o abordeze față de clienți, mai ales cei aflați la primul tatuaj. Nu îi poate minți că nu doare, dar realizarea unui tatuaj și reușita acestuia aduce un fel de plăcere aparte. Cumva am asociat această plăcere sporturilor extreme, în care adrenalina și dopamina se îmbină pentru ca noi să fim fericiți când ne întrecem limitele și am obținut ce ne-am dorit.

 

Mai aflu de la Robert că  băuturile răcoritoare sunt pentru clienți, pentru a le face șederea mai plăcută. Mai aflu cu surprindere că băutura răcoritoare Coca Cola este unul dintre cei mai buni prieteni ai artiștilor tatuatori, deoarece ridică rapid glicemia clientului. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care dorește să își servească clienții cu băuturi răcoritoare. Pur și simplu i se pare de bun simț și astfel va atrage clienți de bun simț.

Robert caută ucenic care își dorește să devină artist tatuator

 

Salonulul lui Robert Costea e la început de drum, iar el încă pendulează între străinătate și propria afacere. Își dorește  să aducă în salon un ucenic pasionat de tatuaje, talentat la desen, de bun simț și care își dorește ca din pasiunea pentru tatuaje să facă o carieră.

 

Robert va continua să tatueze în România pe bază de rezervare, iar ucenicul îl va ajuta și în etapele anterioare.

Cui se adreseaza salonul de tatuaj Robert Tattoo Art

 

E greu de definit clientul salonului de tatuaje Robert Tattoo Art. Nu există criterii de vârstă, sex, ci doar de personalitate și modul în care fiecare alege să se exprime.

 

Poate vă doriți un tatuaj la granița între înfrumusețare și artă, așadar vă spunem unde și cum găsiți salonul Robert Tattoo Art:

 

Adresa: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 71 (Piața Kogălniceanu)

Facebook: https://www.facebook.com/Robert.Costea.TattooArt.Bucharest/

Web: http://roberttattooart.com/ 

Comentarii

  Fii primul care scrie un comentariu despre articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile sunt obligatorii.
captcha code

ATENTIE! Codul de siguranta tine cont de capitalizarea literelor (face diferenta intre majuscule si minuscule) !

Cautare

Articole recomandate

Vizita echipei Observator

La stirile Observator.tv - informam antreprenorii

De-a lungul timpului am depus eforturi ca utilizatorii web, potentialii nostri clienti pe servicii de infiintare firma si/ sau autorizare activitate, sa fie informati cat mai corect. Asa am ajuns la ...

Afla mai multe


Ne gasesti si pe facebook

Newsletter

Inscrie-te pentru a primi zilnic cele mai noi articole din domeniu pe adresa ta de email.