NEO - Noua perspectiva

Publicat la 2015-10-11 17:09:34, in categoria Portofoliu - Afaceri autorizate

Nou salon de proximitate in Bucurestii Noi

Situat la intrarea in Bucurestii Noi, chiar in vecinatatea centrului rezidential Metropolis, Salonul Neo este definitia numelui sau prin tot ce reprezinta noutatea: noutatea salonului, o noua optiune pentru clienti, noutatea abordarii serviciilor in favoarea clientelor din zona, un nou inceput pentru proprietara salonului.

NEO frizerie si coafuraSalonul, in cei 70 mp, cuprinde toate serviciile de infrumusetare, astfel incat orice client poate pleca mai frumos si mai relaxat. Neo ofera servicii de coafor, cosmetica, manichiura pedichiura si relaxare prin masaj. Oricine intra poate pleca de la Neo cu un alta infatisare si, mai ales, cu o alta stare de spirit.

 

Noi stim: toate avizele de functionare sunt la zi!

Am aflat despre acest salon intrucat colegii consultanti au asistat salonul inca de la primii pasi ai autorizarii. Salonul urma sa isi desfasoare activitatea intr-un spatiu nou, gol, care nu fusese niciodata amenajat. Doamna Badescu, proprietara salonului a inteles de la bun inceput ca a intra in legalitate si a amenaja spatiul corect din punct de vedere legal si functional sunt conditii esentiale pentru evolutia afacerii, asadar a apelat la colegii Primoris inainte de a intreprinde orice alt demers. Impreuna client, Neo, si consultant, Primoris, au lucrat pentru amenajarea spatiului, astfel incat sa indeplineasca conditiile legale, pe de o parte, pe de alta proprietara salonului sa ii dea aerul cochet si aerisit.

 

NEO manichiuraPornind de la aceasta colaborare deschisa, colegii de la Primoris au asistat Neo in depunerea documentatiilor legale pentru constituirea firmei. Ulterior, dupa cum am descris deja, Primoris si-a folosit expertiza in a sfatui Neo cum sa amenajeze si sa utileze spatiul ca salonul sa satisfaca toate exigentele Directie de Sanatate Publica (DSP). Intrucat situatia autorizatiilor de functionare pentru saloanele de infrumusetare in Bucuresti difera de la un sector la altul, Primoris a obtinut Negatie oficiala privind obtinerea acestei autorizatii de la Primaria Sectorului 1.

La NEO s-a avut in vedere obtinerea fiecarei autorizatii in parte. Pentru ca spatiu este supravegheat de camere video, Primoris s-a implicat pentru Neo in legalizarea sistemului de supraveghere, respectiv demersurile privind prelucrarea datelor cu caracter personal de la autoritatea specifica, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Astfel, afacerea este notificata legal, iar clientele Neo stiu ca datelor lor personale sunt in siguranta. Au urmat demersurile de obtinerea licentelor pentru difuzarea muzicii ambientale la UPFR si asistenta in operatiunile de Protectia Muncii si Protectie in Stingerea Incendiilor. Pe scurt spus, Neo este un salon de infrumusetare autorizat complet, complex si deplin, iar fara modestie, Primoris - JuristFirme.ro a fost un consultant de nadejde.

Au trecut mai multe luni de la deschiderea salonului, iar la NEO este totul in perfecta ordine si totul straluceste, iar salonul evolueaza intr-o viziune pro-client.Neo – Servicii de infrumusetate de calitate in proximitate

Departajarea salonului:

2 posturi de coafor

1 cosmetica

1 masaj

1 manichiura- pedichiura

 

Cui se adreseaza salonul NEO?

NEO - salon

Stabilirea categoriei de clienti carora Neo se adreseaza a fost un pas important si pornind de aici doamna Badescu a stabilit corespunzator urmatorii pasi, precum pozitionarea, categorii de produse, tipuri de pachete sau modul de promovare.

Fiind amplasat in vecinatatea centrului rezidential Metropolis, Neo se adreseaza preponderent doamnelor si domnilor care locuiesc in aceasta zona, clienti care au gusturi exclusiviste si prefera calitatea. Preturile salonului, medii, reflecta, pe de o parte viziunea salonului de a se adresa clientilor din zona, dar in acelasi timp de a oferi persoanelor care pasesc in salonul de infrumusetare Neo servicii si produse de calitate superioara. Din acest motiv, produsele NEO sunt dintr-o alta categorie decat a afacerilor similare din zona Bucurestii Noi.

 

Alegerea produselor pentru salonul NEO

Viziunea salonului de infrumusetare a pornit de la talentul intuitiv al doamnei Rodica Badescu, proprietara salonului, de a oferi masaj facial. Considera de multa vreme oportunitatea infiintarii unui salon, cu atat mai mult ca munca in corporatie era adiacenta infrumusetarii. A demarat o documentare solida inainte de a pune cap la cap conceputul. In zona in care este pozitionat Neo exista o multime de saloane si, gratie experientei si documentarii, a inteles ca nu va putea loializa clientele prin pret pentru o categorie de servicii de coafor, cosmetica, masaj sau manichiura pedichiura pe care le puteau gasi in alta parte, prin alt set de preturi promotionale. Astfel a decis sa se diferentieze in aceasta zona prin produsele folosite si loializarea clientilor prin cosmeticele folosite, fidelizarea prin brand.

A ales vopselurile fara amoniac CHI (Cationic Hydration Interlink), marca a firmei Farouk din Statele Unite ale Americii, ca o varianta sanatoasa de vopsire a parului, produsele de stilizare si ingriijire a parului Label.M, utilizate la Academia Tony and Guy, tratamentele faciale si corporale premium de la Bruno Vassari. A ales aceasta optiune pornind de la rezultate vizibile, verificabile asupra folosirii vopselurilor CHI, spre exemplu, si a inteles ca o doamna care si-a vopsit parul cu CHI, nu se va intoarce la o varianta mai putin sanatoasa de vopsire.

A fost alegerea corecta, o demostreaza evolutia fireasca a afacerii. La deschiderea salonului, oferta cuprindea doar pachete pe serviciu (coafor, cosmetica, manichiura – pedichiura) cererea a facut ca doamnea Rodica Badescu sa introduca pachete de servicii mixte.

 

Atitudine pro-client

Dincolo de serviciile si produsele de calitate pe care Neo le ofera, doamna Badescu isi manifesta empatia asupra nevoilor pe care clientul le poate avea intr-un salon de infrumusetare. A selectat personalul, tanar dar cu experienta, tocmai pentru a imbratisa aceeasi atitudine fata de client.

Un exemplu clar, este programul. Salonul functioneaza intre orele 10.00-21.00, dar la cerere, pe baza de programare, clientele pot veni in salon la o ora mai matinala, dupa cum le solicita programul.

 

„Sunt propria mea clienta, de aceea inteleg nevoile clientelor mele”

Fiecare afacere are propriul motor, iar in cazul acesta doamna Rodica Badescu este o oglinda a salonului Neo. Eleganta distinsa, calma, inspirand echilibru, confera siguranta pentru clientii care patrund in lumea noua, NEO.

Ii place atat de mult infrumusetarea si masajul facial, care a determinat-o sa intre in lumea infrumusetarii, incat doamna Badescu duce intuitia la nivelul de stiinta. La ora actuala face cursuri de cosmetica si invata tehnici aplicate. Astfel, darul pe care il are in a relaxa oamenii prin masaj poate urca un pas mai sus, la nivel de practica.

Doamna Rodica Badescu lucrat in alt domeniu inainte de a infiinta salonul Neo, avea pregatire tehnica, de inginer si lucra in corporatie. Acolo si-a gasit talentul intuitiv pentru masaj facial, dorinta de a a aduce starea de bine prin relaxarea masajului si infrumusetarea faciala si corporala. A gandit si planificat indelung, dar inainte de toate a empatizat cu nevoile viitoarelor cliente. „Sunt propria mea clienta, de aceea inteleg nevoile clientelor mele. Stiu ce mi-as fi dorit sa primesc intr-un salon, de aceea stiu ce trebuie sa ofer. De aici viziunea asupra cum trebuie sa evolueze Neo.”

 

Noi ii uram mult succes, iar clientilor din zona Bucurestii Noi le recomandam sa noteze adresa:

Bd. Bucurestii Noi nr. 20-28, sector 1 ( deasupra Carrefour Market)

website: http://neosalon.ro/

Telefon: 0772.226.123 ( mobil DIGI) !

 

Comentarii

    Fii primul care scrie un comentariu despre articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile sunt obligatorii.
captcha code

ATENTIE! Codul de siguranta tine cont de capitalizarea literelor (face diferenta intre majuscule si minuscule) !

Cautare

Articole recomandate

Vizita echipei Observator

La stirile Observator.tv - informam antreprenorii

De-a lungul timpului am depus eforturi ca utilizatorii web, potentialii nostri clienti pe servicii de infiintare firma si/ sau autorizare activitate, sa fie informati cat mai corect. Asa am ajuns la ...

Afla mai multe


Ne gasesti si pe facebook

Newsletter

Inscrie-te pentru a primi zilnic cele mai noi articole din domeniu pe adresa ta de email.