La Pravalescu

Publicat la 2016-02-23 14:31:25, in categoria Portofoliu - Afaceri autorizate

La Pravalescu Macelarie moderna, condimentata interbelic

Macelarie moderna cu produse traditionalePe strada Mendeleev, la doi pasi de Autoritatea Nationala pentru Cercetare s-a deschis cea mai noua carmangerie din urbe.  As zice si cel mai prietenos concept de carmangerie, dar voi detalia în continuare.  O usa discreta sparge o granita în timp: un stil de  alimentatie publica vechi si prietenos, adaptat la cotidianul atât de pretentios si agitat. 

Prin peretii de sticla ai carmangeriei clientul vede carnea buna si frumoasa, curatenia de farmacie a spatiului de transare. Incinta magazinului, alb imaculata, ofera o imagine ampla asupra sortimentelor de carne, care stau însirate ca niste margele. Fiind atâta transparenta, galantarele, la rândul lor, se potrivesc în mod firesc. În colturile magazinului, ici-colo, caramizi  sparg albul si sugereaza patina timpului. Sunt mici detalii, atent gândite pentru a recrea  o atmosfera  de vechi într-un loc cu totul nou. 

 

Cum am cunoscut  La Pravalescu?

Andreea si Alina, proprietarele magazinului, au colaborat cu JuristFirme.ro pentru autorizarea sanitar-veterinara  a carmangeriei si au conceput fluxurile ca totul sa fie legal si functional. Relatia a fost relaxanta si perfect cooperanta în ambele sensuri, iar aceasta se oglindeste în carmangeria unicat care tocmai si-a deschis portile. Alina îmi poveste despre solicitudinea colegilor de la Primoris de a le asculta conceptul si a adapta spatiul potrivit acestuia, dar fara sa se abata de la normele legale, despre promtitudinea raspunsurilor si solutiilor pe care JuristFirme.ro le-a trimis. Pe de alta parte, colegii îmi povestesc despre dedicatia pe care proprietarele au dovedit-o ca spatiul carmangeriei sa ajunga în forma finala si sa obtina autorizatiile legale ANSVSA. Curatenia este esentiala, de aceea au depus un efort mai mare, astfel incat într-un spatiu de 64 mp au instalat 8 chiuvete, dintre care 4 spalatoare, 4 actionate cu genunchiul.

 

La Pravalescu reinventeaza  macelarul interbelic

Vino sa îti cunosti macelarul local!

Am stat pe îndelete de vorba cu Alina, unul dintre  co-autorii acestui univers de carne buna si la vedere. Ea a fost cea care mi-a povestit începuturile sub forma unui vis, aparut  în urma cu trei ani, vis care acum se întâmpla pe strada Mendeleev la numarul 33.  Echipa de forta este formata din Alina si Andreea, prietene de o viata, întregita de Marius care are o experinta de 20 de ani în sculptura în carne. 

Macelaria ta de incredere - La PravalescuAtât Alina cât si Andreea vin din lumea corporatista. O perioada  au lucrat în creativitate,  partenere într-o agentie de evenimente.  În clipa în care atât în familia Alinei, dar si a Andreei au aparut copii s-a nascut si acest concept. Au realizat ca vor carne buna, ecologica si sanatoasa pentru copii lor si pentru altii, ca vor sa stie ce pun pe masa, în mod verificat si controlat. În plus, au mai realizat un lucru: 70% din venituri se aloca pe mâncare. Daca românii cheltuiesc atâtia bani pe hrana, ele doresc sa le ofere bucurestenilor posibilitatea  sa se hraneasca sanatos !

Asadar au început sa puna ideea în fapte. Au demarat prin o lunga cercetare a spatiilor. „Conceptul mocneste de trei ani. Gasirea spatiului a fost foarte importanta. Motoul era Locatie, locatie, locatie” zâmbeste Alina. Dupa cautari îndelungate au gasit ceea ce trebuia.

De ce era atât de important spatiul carmangeriei?

Pornind de la nume, La Pravalescu, iti dai seama ca nu este o simpla carmangerie de proximitate. Alina, Andreea si Marius vor sa reinventeze vechiul obicei al macelarului sau bacanului de cartier din perioada interbelica. Pe atunci, negustorul nu era doar un simplu furnizor de marfa. Îsi cunostea clientelele, le cunostea preferintele, stia ce gatesc de obicei, punand accent deosebit pe gust si pe aspect. Pe atunci, macelarul sfatuia doamnele care veneau în pravalie, le împartasea din secretele lui, cum sa aleaga cea mai buna carne, sau sa gateasca cea mai gustosa friptura. La final, cu cea mai buna materie prima si sfatul macelarului, gospodina reusea sa îsi impresioneze familia.

Acelasi lucru doreste echipa La Pravalescu. Nu îsi aroga statutul de atotstiutori in ale carnurilor, dar vor sa povesteasca cu placere, despre  lucrurile pe care le stiu despre portionarea, preparea carnurilor astfel incat, cei  care gatesc sanatos sa fie încântati de rezultatul final. Iar La Pravalescu au un motiv în plus sa aiba încredere în rezultatul lor.  Dincolo de sticla, clientii pot vedea cum Marius alege si transeaza carnea si stiu ca vor primi  exact ce au ales. Convingator în acest concept este chiar si sloganul Vino sa îti cunosti macelarul local!

În timp, echipa  La Pravalescu doreste sa extinda serviciile pentru beneficiul comunitatii grabite. Planifica sa livreze produse la domiciliu si sa ofere o parte din sortimentatia din vitrina sa fie gata preparata, pentru cei care isi doresc sa manance sanatos, dar nu au vreme pentru gatit  .

 

Carnea de calitate, pentru un preparat gustos si sanatos

macelarie de langa tine - La PravalescuFurnizorii nu sunt alesi la întâmplare.  Carnea de vita este adusa de la un fermier din Fagaras. Porcii de Mangalita sunt crescuti de Oas. Carnea, ce contine un colesterol redus, este transportata doar în magazine concept si resturante elitiste din Bucuresti. 

Pasarile sunt de asemenea achizitionate din Maramures, la fel si bunatatile uscate prin metode naturale. Iar apropos de acele bunatati, de cum am intrat în magazin ochii mi-au cazut pe un sirag de uscaturi morosene.

La Pravalescu este o alegere buna pentru toate doamnele si domnii care gatesc si doresc sa garanteze gustul bun prin carne de calitate. E un magazin potrivit pentru oricine intra în bucatarie sa pregateasca o masa gustoasa, fie de placere, fie  în mod zilnic.  Este o carmagerie pentru gospodine, dar si pentru toti cei care gatesc ca hobbby.  Este locul care asigura carne de calitate, într-un spatiu prietenos, condimentat de un concept interbelic: macelarul din vecini!

Sortimentatia de carne este completata de prajituri de casa, amintiri dulci, facute cu nostalgie dupa retetele bunicii Andreei. Retetele au fost pastrate cu sfintenie de mamele lor, care au reusit sa fie discipoli buni ai bunicii, si au transmis cu indemanare si pricepere si fetelor lor din amintirile dragi si dulci ale copilariei.

Am plecat  de la Pravalescu cu un zambet pe buze, gustand alean dintr-un cub de ciocolata de casa.  Era chiar el, gustul copilariei!

 

Nu stati pe gânduri, notati adresa: Strada Mendeleev nr. 33.

 

Comentarii

    Fii primul care scrie un comentariu despre articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile sunt obligatorii.
captcha code

ATENTIE! Codul de siguranta tine cont de capitalizarea literelor (face diferenta intre majuscule si minuscule) !

Cautare

Articole recomandate

O afacere care a inceput dintr-un vis, a fost scrisa intr-o carte si apoi a fost infiintata ca un viitor succes, o afacere ca o poveste intr-o poveste! Afla!

Bistro Matrioska

O poveste intr-o poveste Fiecare loc are o poveste, dar Bistro Matrioska m-a cucerit prin povestea in poveste, prin visul care devine realitate, prin lumea in care fictiunea intalneste realul, ia l...

Afla mai multe


Vizita echipei Observator

La stirile Observator.tv - informam antreprenorii

De-a lungul timpului am depus eforturi ca utilizatorii web, potentialii nostri clienti pe servicii de infiintare firma si/ sau autorizare activitate, sa fie informati cat mai corect. Asa am ajuns la ...

Afla mai multe


Ne gasesti si pe facebook

Newsletter

Inscrie-te pentru a primi zilnic cele mai noi articole din domeniu pe adresa ta de email.