Cum trebuie sa arate bucataria unui restaurant

Publicat la 2014-03-19 06:38:16, in categoria Alimentatia Publica - Autorizatii

Cum trebuie sa arate bucataria unui restaurant

 

"Hazard Analysis. Critical Control Points", in traducere: "Analiza Pericolelor. Puncte Critice de Control", denumire cunoscuta mai mult sub acronimul HACCP, este o metoda sistematica de identificare, evaluare si control a riscurilor asociate produselor alimentare. 

 

 

 

Majoritatea celor care lucreaza in domeniul alimentatiei publice sunt, deja, familiarizati (..sau ar trebui sa fie..) cu ceea ce reprezinta HACCP -ul si rigorile sale si ii inteleg utilitatea.

Desi exista, inca, foarte multe localuri, care nu au implementat, deocamdata, acest ghid de bune practici in alimentatia publica, este bine de stiut faptul ca inspectorii Directiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor verifica, in controalele, pe care le efectueaza, existenta ghidului de bune practici de igiena (HACCP), intocmit voluntar conform Reg CE 852/2004, REG 178/2002 si existenta procedurilor de retragere a produselor neconforme sau alte proceduri.

Bucataria unui restaurant reprezinta elementul central asupra caruia se concentreaza HACCP -ul, astfel incat spatiul destinat activitatilor de preparare a produselor alimentare trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de amenajare si utilare si sa permita conceperea unor fluxuri coerente de personal, materie prima, produse finite, etc.

Nu are nimeni pretentia ca patronii de restaurante, sau cei care lucreaza intr-un restaurant, sa se transforme, peste noapte, in specialisti in implementarea HACCP, insa, in cazul in care nu sunteti siguri de ceea ce faceti, va recomandam sa apelati la un specialist.

Bineinteles, recomandarea noastra nu este complet dezinteresata, deoarece societatea noastra ofera astfel de servicii, care sunt, de obicei, incluse intr-un pachet ce acopera intreaga nevoie de consultanta a unui restaurant, de la simpla infiintare a firmei si a punctului de lucru, pana la momentul la care localul detine toate autorizatiile necesare functionarii legale si isi poate incepe activitatea.

In imaginea alaturata, va prezentam conceptual o bucatarie de restaurant.

Pentru eventuala consultanta, va asteptam sa ne contactati.

 

 

 

 

Comentarii

    Fii primul care scrie un comentariu despre articol!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile sunt obligatorii.
captcha code

ATENTIE! Codul de siguranta tine cont de capitalizarea literelor (face diferenta intre majuscule si minuscule) !

Cautare

Articole recomandate

Vizita echipei Observator

La stirile Observator.tv - informam antreprenorii

De-a lungul timpului am depus eforturi ca utilizatorii web, potentialii nostri clienti pe servicii de infiintare firma si/ sau autorizare activitate, sa fie informati cat mai corect. Asa am ajuns la ...

Afla mai multe


O afacere autorizata legal este primul pas spre succes. Baby Spa este un exemplu de referinta. Vizitati pagina!

Baby Spa

Universul bucuriei acvatice pentru bebelusi Pe strada Pelinului, in cartierul Vitan, intr-o zona linistita, se afla Baby Spa. E un Univers al fericirii acvatice pentru cei mici, o lume a apelor sigur...

Afla mai multe


Le Chateau- luxos, exclusivist. Ne bucura ca ne-au fost clienti!

Le Chateau - Castelul din inima Bucurestiului

Centrul de evenimente "Le Chateau" Situat pe o strada putin aglomerata, la trei minute de centrul capitalei, Le Chateau  este refugiul exclusivist pentru evenimente cu stil.  Dincolo de po...

Afla mai multe


Ne gasesti si pe facebook

Newsletter

Inscrie-te pentru a primi zilnic cele mai noi articole din domeniu pe adresa ta de email.